Ruzie als leermoment

Zit je met je goede voornemens en beste humeur leuke dingen te plannen voor de herfstvakantie, vliegen je kinderen elkaar om de haverklap in de haren.

Hmmmm, wat nu? Misschien kun je het zien als een leermoment. Zet je kinderen bij elkaar, leg de KIKbox kwaliteiten voor ze neer en laat ze zien welke kwaliteiten ze allemaal hebben en kunnen gebruiken, óók tijdens een ruzie en om het weer goed te maken met elkaar.

Laat ze zoveel mogelijk zelf kiezen welke kwaliteiten ze daarvoor kunnen gebruiken. Of laat ze kiezen en bespreken met elkaar welke kwaliteiten ze nodig hebben om er een leuke dag van te maken, los van de ruzie. Misschien kun je de vragenkaartjes erbij pakken en je kinderen de vragen aan elkaar laten stellen. Zo wordt het een leuke manier om elkaar beter en anders te leren kennen.

Succes! En wil  je de KIKbox bestellen? Ga dan naar de webshop, wanneer je vóór 18.00 besteld, heb je de KIKbox de volgende dag in huis! Of heb je vragen over bovenstaande? Stuur dan een mail naar info@kikbox.nl2-kinderen-boos-artikel-website